VERKSAMHET      

 

PJÄSEN THE MAI
The Mai är en episk berättelse om fyra generationer i en familj inspirerad av kärlek och förlust, om illusoriska drömmar som splittras av den hårda, men oundvikliga verkligheten. Det är både väldigt roligt och humoristiskt tragiskt!

I centrum står en formidabel 40-årig kvinna, en lärare som heter Mai, vars man Robert, alltid har känt sig kvävd av hennes perfektionism. Efter sjutton år lämnar han henne, varefter hon bestämmer sig för att inreda ett drömhus, i hopp om att han en dag ska återvända.

Vid fönstret i sitt sagoslott vid stranden av en sjö sitter Mai nu och väntar. Pjäsen börjar här, den dag då Robert kommer tillbaka efter fyra års frånvaro och Mai kämpar för att rädda sitt äktenskap och sina barns lycka.

Under Mai och Roberts besvärliga återförening visar sig ytterligare tre generationer av hennes familj. Mais två mostrar blandar sig i den döda systerns döttrars  affärer, medan matriarken, mormor Fraochlan, står över dem alla med sitt extremt goda minne.

Pjäsen belyser kvinnors evolution, frågar sig vad som händer med mannen, hur det känns när man inte är kapabel att älska längre, och visar slutligen den smärta som uppstår när föräldrar sviker sina barn. Pjäsen belyser hur historien ofta upprepar sig – hur tragisk utgången än må vara.

 

                                                                                             

Robert (Wasker Lindblom) och Mai (Tina Romberg) mitt i en uppgörelse.

Inga händelser på kommande